Kirje Yrittäjä kuntoon! -tapahtuman järjestäjältä

Terveisiä Yrittäjä kuntoon -tapahtuman järjestäjältä. Haluan tässä tekstissäni nostaa tapahtuman taustalla olevia asioita sekä hinnoittelua esille, jotta sinäkin, hyvä lukija, tunnet tapahtuman tarinan ja voit paremmin arvioida sen arvoa sinulle. Teksti on pitkä, mutta täynnä asiaa ja toivon, että jaksat lukea sen loppuun asti.

Mistä tapahtumassa on kysymys?

Yrittäjä kuntoon! -hyvinvointi-, verkostoitumis- ja koulutustapahtuma on syntynyt aidosta halusta auttaa muita yrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa, toimintatapojaan ja elämäänsä tasapainoisempaan suuntaan ja jaksamaan sitä kautta paremmin arjen sekä jatkuvan kiireen myllerryksessä.

Hyvinvointi ja työtavat vaikuttavat olennaisesti myös työn tehokkuuteen ja laatuun. Tai ainakaan itse en ole kuullut, että esim. krooninen väsymys parantaisi näitä asioita jollain tavalla. Olen myös enemmän kuin yksi tai kaksi tarinaa lukenut tai kuullut burnouttiin vajonneista yrittäjistä. Ja tiedän siitä valitettavasti aika paljon myös omakohtaisen kokemukseni kautta.

Tätä tapahtumaa järjestetään talkootyöllä. Tämä ei ole bisnestä minulle eikä siinä olisikaan minkäänlaista järkeä, kun pohtii jo nyt tähän projektiin kulunutta aikaa.

Hinnoittelusta

Early bird -hintainen osallistumismaksu 138,00 e + alv (normaalihinta 168,00 e + alv) kattaa seuraavat asiat:

  • Ruokailut koko tapahtuman ajan: lauantain aamukahvi, juhlalounas ja päivällinen 53,95 € + alv 14 % – sunnuntain lounaan mahdollistavat sponsorimme
  • Ellivuoren tarjoamat ulkoaktiviteetit: 34,55 € + alv 10 %
  • Pääsylipun, joka sisältää kaikki viikonlopun luennot, workshopit, loput aktiviteetit ym.: 49,50 € + alv 24 %

Normaalihintainen lippu sisältää samat asiat, mutta pääsylipun hinta nousee ja on 15.3. jälkeen 79,50 € (alv 0). Ruokailuista sunnuntain lounas on mahdollista sponsoriemme ansiosta.

Hinnoittelu on rakennettu näin paitsi siksi, että aikaisin ilmoittautuvat säästävät esim. matkustuskulujen verran osallistumismaksussa, myös siksi, että me järjestäjät saamme tiedon, tuleeko koko tapahtuma toteutumaan.

Olen yksinyrittäjä, jolla valitettavasti rahat ovat yhtä piukassa kuin monella muullakin pienyrittäjällä. Siksi en voi ottaa tuhansien eurojen riskiä vapaaehtoisesti järjestettävästä, ei-liiketoiminnallisesta tapahtumasta. Tästä syystä ilmoittautuminen on sitova.

Tapahtumaa järjestämässä olevat yhteistyökumppanit

Mukaan järjestelyihin olen saanut todella monta upeaa yritystä ja yrittäjää eri puolilta Etelä-Suomea – ilman heitä ei tätä tapahtumaa pystyttäisi järjestämään. Myös he antavat suuren talkoopanoksen tälle tapahtumalle.

Joten iso kiitos omasta puolestani heille! Tulen esittelemään yhteistyöyrittäjät Yrittäjä kuntoon! -verkkosivuilla ja somessa hyvin pian tarkemmin, mutta löydät heidät jo mainittuina osoitteesta https://yrittajakuntoon.fi/jarjestajat

Yrittäjä kuntoon! -tapahtuma ei saa rahallista tukea mistään, mutta jo mukaan lähteneet sponsorit (myös heidät löydät em. sivulta) mahdollistavat tuotelahjoituksin mm. sunnuntain lounaan ja että lähtijät saavat mukaansa jotain ”kättä pidempää” muistoksi tapahtumasta. Iso kiitos näille yrityksille jo tässä vaiheessa!

Kuka minä olen?

Olen satakuntalainen 35-vuotias yksinyrittäjä, joka haluaa aidosta auttamisen halusta järjestää tämän tapahtuman. Yrittäjyyttä tulee kesällä 2020 täyteen seitsemän vuotta.

Olen itse epäonnistunut monessa asiassa – vai voisiko sanoa, että lähes kaikessa? Alkuperäinen liiketoimintasuunnitelmani ei koskaan toiminut kovinkaan hyvin, olen hinnoitellut monesti palveluni pahasti pieleen, en ole ollut juurikaan verkostoitunut, elin useita vuosia alle 1 000 euron kuukausituloilla, olen joutunut ajamaan pääosakkaana erään toisen yhtiön alas, olen palanut pahasti loppuun pari kertaa (viimeksi vuonna 2018 ja koko vuosi 2019 meni siitä toipumiseen) ja nyt olen tekemässä alanvaihtoa markkinoinnista ja graafisesta suunnittelusta toisenlaisten asioiden pariin, koska en yksinkertaisesti jaksa toimia ko. alalla enää täysipäiväisesti. Tässä siis vain muutama esimerkki. Koko tarinastani saisi varmasti jo vaikka kirjan, mutta odottakoon se vielä toista hetkeä.

Miksi osallistua?

Ymmärrän hyvin, että osallistumismaksu, yli 100 euron kuluerä pienyrittäjälle on iso ja tuollaisen summan kanssa sitä pohtii hyvin tarkkaan, mitä rahalla saa vastineeksi.

Kuten kerroin, tämän tapahtuman osallistumismaksun tarkoitus ei ole tuottaa minulle voittoa, vaan kattaa tapahtuman kulut. Nyt kysyisinkin sinulta, mikä on sinun oman hyvinvointisi arvo? Paljonko olet valmis sijoittamaan itseesi? Voisiko tämä tapahtuma tarjota sinulle sellaista lisäarvoa, joka tuottaa sinulle ehkä paitsi hyvää oloa ja uusia verkostoja, myös tehokkuutta ja apukeinoja työhön ja tekemiseen?

Tämä tapahtuma on luotu nimenomaan juuri sinua ja sinun hyvinvointiasi varten.

Marjut Peltola
Yrittäjä kuntoon! -tapahtuman järjestäjä

Kirje on kirjoitettu karkauspäivänä 29.2.2020