Kuka olen? Tapahtuman vastuujärjestäjä: Marjut Peltola, Huittinen

Olen 35-vuotias yksinyrittäjä ja graafinen suunnittelija. Tällä hetkellä asun Huittisissa, jonne perustin yritykseni Markkinointiapu IdeaTaskun vajaa 7 vuotta sitten. Kannukseni olen siis hankkinut markkinointi- ja mainosalalla, mutta vuodesta 2018 alkaen olen alkanut suuntaamaan palvelujani osittain uusille urille. Nykyisin iso osa ajastani kuluu asiakasyritysteni tiloissa taloushallinnon sekä vientisihteerin töitä tehden.

Olen erähenkinen ihminen, jolle luonto on erittäin lähellä sydäntä, suunnittelen omia luovia kirja- ja kirjoitusprojekteja, luen ja opiskelen paljon erilaisista aiheista sekä käyn erilaisissa valmennuksissa ja koulutuksissa (liiketoimintaan, talouteen ja sijoittamiseen sekä itsensä kehittämiseen liittyen) useita kertoja vuodessa. Arvojani ovat oikeudenmukaisuus, vastuun kantaminen omista valinnoista, toisten huomioiminen sekä rehellisyys. Lisää tietoa minusta löydät mm. LinkedInistä: https://www.linkedin.com/in/marjut-peltola

Taustaltani löytyy myös kokemusta kivijalka- ja verkkokauppayrityksen pyörittämisestä. Olen itse kokenut aika paljon niin taloudellisia kuin liiketoiminnallisia epäonnistumisia ja kovia oppirahoja olen maksanut yrittäjyyteni aikana tekemistä virheistä. Toivonkin, ettei kenenkään muun tarvitsisi talsia samaa polkua ja se on yksi suuri syy sille, miksi tätä Yrittäjä kuntoon! -tapahtumaa järjestän. Lisää tietoja taustoistani löydät blogistani: https://tarinamaa.fi/yksinyrittajan-kivinen-tie/.

Marjut Peltola, Yrittäjä kuntoon!

Mistä tässä tapahtumassa on kyse?

Olen viime vuosiin asti ollut kirjaimellisesti yksinyrittäjä ilman verkostoja, kärsinyt burnoutista parikin kertaa, josta jälkimmäisestä toivun vieläkin (vuosi 2018 oli hyvin vaikea mm. kivijalka- ja verkkokauppayhtiön asioista johtuen). Olen myös lukenut aivan liian monta keskustelua somessa yrittäjien loppuunpalamisesta.

Kirjoitin omasta burnoutistani vuonna 2019 Facebookin Yrittäjät-ryhmässä avoimesti ja tuo julkaisu rohkaisi muitakin kirjoittamaan omista kokemuksistaan. Silloin huomasin, etten todellakaan ole yksin. Tuo keskustelu johti siihen, että joskus hetken mielijohteesta perustamani Pidä huolta itsestäsi, yrittäjä -ryhmäni on kasvanut yli 570 jäsenen ryhmäksi.

Omiin kokemuksiini, somessa käytyihin keskusteluihin ja Facebook-ryhmääni yhdistyi sattumalta monen vuoden takainen unelmani yrittäjien ulkoilutapahtumasta lähellä luontoa.

Päätin em. ryhmässäni kysäistä, olisiko yrittäjillä kiinnostusta lähteä yhteiseen verkostoitumistapahtumaan. Alkuperäinen ajatus tapahtumasta oli aika paljon vaatimattomampi kuin missä nyt ollaan. Tapahtuma lähti kasvamaan kuin itsekseen ja useita yrittäjiä lähti heti mukaan.

Näistä syistä halusin lähteä järjestämään yrittäjien hyvinvointiin liittyvää, itsenäistä tapahtumaa, joka tarjoaa paitsi virkistäytymistä ja verkostoitumista, myös eväitä tasapainoiseen ja hyvinvointia tukevaan yrittäjyyteen. Stressinhallinnan lisäksi tärkeitä teemoja päivässä ovat mm. ajankäytön hallinta sekä riittävä taloudellinen kannattavuus ja hinnoittelu.

Itse liian pitkää päivää liian kauan ja väärään hintaan tehneenä tiedän, että oravanpyörä on mikroyrittäjällä varsin helposti valmis.

Tapahtuman taustoista voi lukea myös Tarinamaa-blogistani: https://tarinamaa.fi/yrittaja-kuntoon-tapahtuman-ensimetrit/